Pensjonat jest niewielki, ale ładnie urządzony, czysty i schludny, właścicielka miła i sympatyczna! Mają nawet swoje małe SPA na ostatnim piętrze, ale wracaliśmy z nart tak zmęczeni, że ani razu tam nie zajrzeliśmy. Pod względem narodowści gości z nami byli Polacy (rodziny z dziećmi) i Rumuni (młodzież).
Pokoje są dość przestronne, chociaż jak na taką wielkość pokoju telewizorek jest dość mały, ale w końcu nie jedzie się w Alpy na telewizję! Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane także. Na życzenie można dostać czajnik elektryczny, żeby zrobić sobie np. ciepłą herbate do termosu dla dziecka na stok. Jedyny mankament, któy nam przeszkadzał to skrzypiące dość mocno łóżka, przez które budziliśmy się nawzajem w pokoju. Był za to dostęp do internetu, któy akurat dla mnie był ważny i zgłośiłem to podczas rezerwacji, bo nie w każdym pokoju jest dostęp.
Wyżywienie możliwe jest tylko jako śniadania, co nie jest zresztą problemem, bo w hotelu naprzeciwko można zjeść obiadokolacje smacznie i niedrogo. Śniadania są generalnie urozmaicone i każdy znajdzie coś dla siebie, chociaż przez tydzień czasu może się to wydać pomału nudne. Jedyne zastrzeżenia jakie mam, to to, że np. przez tydzień nie było na śniadanie nic na ciepło w stylu jajecznicy czy parówek. Nawet ugotowane jajka były nie ciepłe tylko już obrane, przekrojone na połówki i niestety zimne (z lodówki). Wystrój jadalni regionalny.
Pani Oberreiter jest przesympatyczna, zawsze uśmiechnięta i skora do rozmowy. Na śniadaniu zawsze chociaż przez chwilkę porozmawia ze swoimi gośćmi. Jeśli jest jakiś problem - załatwia w miarę możliwości od ręki.
Pensjonat położonyjest kilknaście km od Kaprun i Zell am See. Leży w spokojnej miejscowości Fusch, dookoła jest sporo takich pensjonatów i hoteli. Miejsce jest spokojne, nocą nie ma żadnych hałasów ani od bawiących gości ani od aut. Kilkanaście metrów od pensjonatu jest sklep INTERSPORT - ważne dla tych, którzy w tej sieci sklepów wypożyczają narty - można je oddać w dowolnym sklepie tej sieci a więc nawet pod samym pensjonatem. Zakupy robiliśmy raczej wracając ze stoków w Zell am See niż na miejscu.
- Sport
Przyjeżdżając na narty zainteresowany byłem regionem Kaprun i Zell am See i nawet nie rozglądałem się za niczym innym. Spcerując wieczorem po miasteczku zauważyłem bodajże 2 czy 3 "ośle łączki" z wyciągami dla iście początkujących. Dla lubiących góry w lecie pewnie będzie więcej atrakcji
Dauer: | 1 Woche im Februar 2011 |
Reisegrund: | Winter |